Beszéddel is irányíthatjuk

Navigálni is tud az új Google Maps

Vadonatúj funkciók a Google népszerű szoftverének legújabb kiadásában.

2009.10.29 11:44ictpress

A Google Maps ma már egyre több mobiltelefonon gyárilag fel van telepítve, és remek szolgálatot tesz, ha hirtelen szükségünk van egy digitális térképre. Térképnek tehát eddig is tökéletes volt a Google Maps, viszont egészen mostanáig hiányzott belőle a teljes értékű, hangutasításos navigációs szolgáltatás. Most viszont bejelentették a Google Maps Navigation nevezetű alkalmazást, mely már egy teljes értékű navigációs megoldás.

A dolog szépséghibája, hogy az egyelőre béta fejlesztési fázisban lévő szoftver első körben csak Android 2.0 platformon lesz elérhető, navigációs szolgáltatásai pedig a kezdetekben csak az USA-ban lesznek használhatók. Jó hír azonban, hogy a Google Maps többi szolgáltatásához hasonlóan a navigálás is teljesen ingyenes, leszámítva természetesen a hálózati adatforgalom által generált költségeket.

A mobiltelefonok internet kapcsolatát igen aktívan használó Google Maps Navigation már az emberi szóból is ért, vagyis nem feltétlenül kell bepötyögni az elérni kívánt célállomásunkat, hanem ehelyett elég egyszerűen szóban kimondani annak a nevét, természetesen angolul.

Az új verzióból sem hiányzik a már jól ismert Street View funkció, a műholdas nézet, illetve a folyamatosan frissített közlekedési információk. A Google Maps Navigation elsőként a Verizon által forgalmazott Motorola Droid smartphone-on lesz elérhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.