Playtime

Nem rulett: Top 10 orosz alkalmazás és játék

Az Apple App Store és az Android Market révén az orosz cégek nemzetközi szinten kínálhatják portékáikat. De milyen alkalmazásokat tudnak ők?

2011.11.24 13:41Konrád - ma.hu

Altergeo, az orosz Foursquare

Platform: iPhone, Android
Ár: Ingyenes
Fejlesztő: AlterGeo

Az AlterGeo egy helyszín alapú szociális-hálózati szolgáltatás mobil eszközökre. Lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy új kávézókat, boltokat vagy egyéb szolgáltató helyeket fedezzenek fel az alkalmazás által a közeli ilyen létesítményekről felajánlott listából. A felhasználók kedvezményeket kaphatnak, és pontokat szerezhetnek ha "bejelentkeznek" a különböző helyszínekre.

Az AlterGeo 2008-ban, még a Foursquare amerikai piacon történő megjelenése előtt indult és állítólag 800 000 regisztrált felhasználója van. Ugyanakkor ezeknek csak töredéke aktív felhasználó. Az orosz piacon, még mindig a Foursquare előtt jár, igaz annak orosz verziója csak 2011 szeptemberében jelent meg.

Az AlterGeo nemrég nyitotta meg szentpétervári és kijevi irodáját, ez volt az első lépés az orosz és a volt szovjet államok területén történő előreölésben. 
 
Az AlterGeo-t az Intel Capital, Almaz Capital Partners és a svájci születésű amerikai filantróp Esther Dyson támogatja. A cég értéke 20-25 millió dollár lehet.

Cut The Rope, egyszerű kis játék a kötelekkel

Platform: iPhone, Android
Ár: 0.99$
Fejlesztő: Zeptolab
 
Az egyik legnagyobb nemzetközi sikert elér játék a Cut the Rope pofonegyszerű játékmenettel rendelkezik: a játékosnak ujjai segítségével kell elvágni a köteleket, hogy az azok végén lévő cukorkát eljuttassa a kis szörnynek Om Nomnak.
 
Eredetileg Apple termékekre lett fejlesztve, 2010 októberében került a virtuális piacra és az első 10 napban 1 millió letöltést generált. Azóta ez a szám a különböző platformokat összesítve elérte a 60 milliót.

A játék egy 29 éves moszkvai ikerpár, Szemjon és Efiom Vojnov agyszüleménye, és 2011 júliusában az Apple Worldwide Developer Conference-en megnyerte az Apple Dizájn Díjat. Márciusban a 7. British Academy Video Games Awards-on külön dicséretet kapott a kézi játékok kategóriájában.

MewSim, neveld a macskád engedelmes házi kedvenccé, vagy egy mini terroristává

Platform: J2EM, iOS, Bada
Ár: ingyenes letöltés, fizetős funkciók és fejlesztések
Fejlesztő és kiadó: Dynamic Pixels
 
A MewSim egy komikus interaktív szimulátor, aminek segítségével a játékos engedelmes kis házipárducot vagy akár a Sátán Macskáját is nevelhet egy kiscicából. Kiválasztható a macska neme és színe, el lehet nevezni és egyedi személyiségjegyeket is választhatunk neki. Bluetooth segítségével akár el is adhatjuk a jószágunkat.
 
A még Java formátumú program kezdeti orosz és külföldi sikerei után 2010-ben a MewSim elérhető lett iPhone-on és a Samsung felhasználók számára, angolul, franciául, németül, olaszul lengyelül, oroszul és spanyolul. Az Apple orosz App Store-jában a Játékok és az Ingyenes kategóriában a csúcsra jutott, míg Lengyelországban a Család és Szimulátor kategóriákban.

Többféle variációt is nyújtottak, például a MewSim iQuest-et mely egy romantikus küldetés a kis kóborlónak a szerelem és a boldogság eléréséért ami tavasszal jelent meg iPhone, iPad és iPod touch felhasználóknak.

Paradise Island, avagy a napon és a homokon csomót keresni

Platform: Android, iOS
Ár: Ingyenes letöltés, fizetős funkciók és fejlesztések
Kiadó: Game Insight
Egy HD minőségű szerep-szimulátor ahol a felhasználók a napfényben fürdő tengerpartot változtatnak nyaralóövezetté. A kaszinókban és a szórakoztató központokban szívesen látják a gazdag turistákat, hoteleket, éttermeket és diszkókat építenek és megtanulják vezetni a saját üzletüket.

A játék 2010 decemberében jelent meg, és májusra az Android Market Top Grossing kategóriájában a trónra ült, havi szinten egymillió dollár bevételhez juttatva kiadóját. Szeptemberben a játéknak már 5 millió játékosa volt.

Pocket Blonde, a szexi szőke titkárnő a zsebben

Platform: Android
Ár: Ingyenes
Fejlesztő és kiadó: i-Free

Minden férfi álma? Egy vonzó lány, aki a telefonunkban lakik, ráadásul a sztereotípiáktól eltérően Blondie nem is buta. Felébreszt reggel, elmeséli a friss híreket, viccel, emlékeztet a születésnapokra, elmondja a horoszkópod és még az időjárásra is odafigyel. És jó az emlékezőtehetsége. Még ha telefont is cserélünk, Blondie az új készülékben is felismer minket, nem kell újra bemutatkozni.
 
A Pocket Blonde az i-Free fejlesztése, ami egy nagy szentpétervári mobil-tartalom szolgáltató. A Brainy részeként, az "Okos Mobil Tanácsadó" alkalmazássorozat keretében jelent meg. Márciusi megjelenése óta az Android Marketről több mint egy millióan töltötték le, főleg orosz, amerikai és kínai felhasználók.

[1/2]next
  1. Altergeo, az orosz Foursquare
  2. Power Amp, a kedvenc Android lejátszó a zene szerelmeseinek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.