Julian Assange bilincsben

Kiadják Svédországnak a szexbűnnel vádolt Wikileaks-királyt

Nagy-Britannia kiadja Svédországnak Julian Assange-t, a WikiLeaks alapítóját, akit szexuális visszaéléssel vádolnak a skandináv országban - döntötte el a londoni fellebbviteli bíróság szerdán, elutasítva a 40 éves aktivista kérelmét.

2011.11.02 11:17MTI

Egyelőre nem világos, hogy Assange fellebbezhet-e az ítélet ellen a legfelsőbb bíróságon. Az ausztrál férfit a Wikileaks két női önkéntes munkatársa erőszakkal, illetve szexuális zaklatással vádolja. Svédország Assange kihallgatását tervezi.


Az aktivista tagadta az ellene felhozott vádakat, amelyek mögött szerinte politikai érdek húzódik.

A nyilvánosságért és átláthatóságért küzdő WikiLeaks alapítója félelmetes ellenfelet szerzett magának Washington képében, amikor több tízezer dokumentumot tett közzé az iraki és az afganisztáni háború történetéből, illetve az amerikai diplomácia életéből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.