Újabb leleplezésekre készülnek

Assange: van pénze a WikiLeaksnek

Julian Assange, a WikiLeaks alapítója és vezetője kijelentette: a WikiLeaks portál nagyon is él, egyre többen támogatják, és pénzügyi helyzete erős, dacára a hitelkártya társaságok és a PayPal internetes bank embargójának.

2011.10.18 06:59MTI

Assange az Amerika-közi Újságíró Szövetség Limában ülésező közgyűlésével videókonferencia keretében lépett kapcsolatba és mondott rövid beszédet.
   
Az ausztrál származású újságíró teljességgel értelmetlennek nevezte azokat a beszámolókat, miszerint elpártolnak tőle munkatársai. A portál pénzügyi helyzete stabil, köszönhetően készpénzállományának, és egyetlen munkatársát sem kellett elbocsátani, "ami eléggé kivételes média világában" - mondta, hozzátéve, hogy az azért súlyos problémát jelent, hogy a pénzintézetek nem engedélyezik az átutalásokat a portál számlájára.
   
Assange elmondta, hogy a jövőben újabb dokumentumok ezreit hozzák nyilvánosságra, s szerte a világban 50 médiummal van szerződésük. "Mindenhol vannak forrásaink, köztük portások, tanácsadók, hírszerző ügynökök, politikusok" - fűzte hozzá, kifejtve, hogy a média és az emberek támogatása még soha nem volt ilyen nagy.
   
Az újságíró üdvözölte a "Foglald el a Wall Streetet!" mozgalmat, amelyet szerinte részben éppen a WikiLeaks ihletett.
   
A WikiLeaks valóságos diplomáciai földrengést okozott 2010 végén, amikor elkezdte nyilvánosságra hozni az amerikai nagykövetségek sürgönyeit. Assange jelenleg Nagy-Britanniában tartózkodik, ahol arra vár, hogy véglegesen elbírálják Svédország kiadatási kérelmét. Az újságírót nemi erőszakkal vádolják Svédországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.