Assange filmre egy?

Steven Spielberg filmesíti meg a Wikileaks-sztorit

Steven Spielberg és stúdiója, a Dreamworks filmesíti meg az utóbbi évek egyik legnagyobb politikai kiszivárogtatásáról gondoskodó Wikileaks oknyomozó portál és annak alapítója, Julian Assange történetét.

2011.03.03 16:37MTI

A világhírű rendező-producer a Guardian című brit laptól vette meg a sztori jogait - ezt maga a Guardian tudatta csütörtöki számában. A lap együttműködött a kiszivárogtatásban a Wikileaks portállal és két újságírója - David Leigh, valamint Luke Harding - könyvben írja le Assange életét gyermekkorától kezdve egészen a titkos kormányzati dokumentumok kiszivárogtatásáig.

Steven Spielberg
egy Wikileaks portálról szóló másik könyv, a német Daniel Domscheit-Berg - Assange egykori munkatársa - kötetének jogait is megvette - jelezte a Guardian.

Julian Assange
személyében "lebilincselő karaktert" látnak a filmkészítők - fogalmazott Alan Rusbridger, a Guardian főszerkesztője. A hírek szerint a Dreamworks leleplező thrillert akar forgatni a történetből, de forgatókönyvírót és színészeket még nem szerződtetett.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.