Első fokon elvesztette

Jóváhagyta a londoni bíróság Assange kiadását

Jóváhagyta a svéd hatóságok kiadatási kérelmét az eljáró londoni bíróság csütörtökön, így első fokon elvesztette jogi harcát Julian Assange, a WikiLeaks portál alapítója.

2011.02.24 12:43MTI

A 39 éves ausztrál állampolgárt - akinek portálja bizalmas amerikai diplomáciai sürgönyöket tízezrével szivárogtatott ki - a svéd hatóságok kérésére, hivatalosan szexuális bűncselekmények gyanújával decemberben vették őrizetbe Nagy-Britanniában, de később szabadlábra helyezték.


A rendkívüli nemzetközi sajtóérdeklődéssel kísért kiadatási eljárás a magas biztonsági fokú, hírhedt délkelet-londoni börtön, a Belmarsh mellett működő, szintén szigorúan őrzött magisztrátusi bíróságon kezdődött e hónap elején, és a bíró csütörtökön úgy rendelkezett, hogy Assange kiadható Svédországnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.