Kevesebb okostelefon fogy

Veszteséget jelentett a Nokia

A Nokia 68 millió euró adózás utáni veszteséget jelentett az idei harmadik negyedévről az egy évvel korábbi 529 millió euró nyereség után, mert okostelefon-eladása 39 százalékkal csökkent, a cég bevétele pedig 13 százalékkal mérséklődött.

2011.10.20 14:01MTI

A finn cég bevétele a szeptember végéig tartó három hónapban 8,9 milliárd euróra zsugorodott az egy évvel korábbi 10,2 milliárd euróról.
   
A Nokia azt is bejelentette, hogy a hagyományos maroktelefonokból 89,8 millió darabot adott el, ami meghaladja a várt 67,0-89,7 milliót.
   
A mobiltelefonok eladási átlagára 51 euró volt az idei harmadik negyedévben, ez kisebb az egy évvel korábbi 65 eurónál, és elmaradt az idei második negyedévi 62 eurótól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.