Galaxy Nexus

A Samsung is bemutatta új okostelefonját

A rivális Apple után a Samsung is bemutatta szerdán új, a Google legfrissebb Android operációs rendszerével futó mobilkészülékét, a Galaxy Nexus világszerte novemberben kerül a boltokba.

2011.10.19 19:10MTI

A dél-koreai technológiai vállalat Hongkongban mutatta be a készüléket, amely a várakozások szerint karácsonyi sláger lesz majd. A cég korábbra tervezte prezentációját, amelyet végül Steve Jobs, az Apple egyik alapítója halálára tekintettel két héttel elhalasztott. A rivális cég új készüléke, az iPhone 4S nemrég került a felhasználókhoz.

Az Android operációs rendszer új, Ice Cream Sandwich névre keresztelt verziója - a rendszer korábbi változatait is édességekről nevezték el - szakértők szerint egyesíti a táblagép- és az okostelefon-platformok előnyeit, így még több fejlesztő foglalkozhat majd azzal, hogy új alkalmazások kerüljenek a piacra. Az Androidhoz készült alkalmazások száma jelenleg még elmarad az Apple kínálatától.

A Galaxy Nexus nagyfelbontású, 1280-szor 720 képpontos, kijelzője méretesebb - átlója 11,8 centiméter -, a készülék rendelkezik néhány új funkcióval, többek közt arcfelismerés védi az illetéktelenektől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.