Kimondottan szexi

Képek: a világ legvékonyabb okostelefonja

Vékonyabb. Erősebb. Gyorsabb. Okosabb. Hátránya, hogy Gingerbreaddel.

Nézze meg az új készüléket! képgaléria

2011.10.19 18:24Konrád - ma.hu
KATT a képre!

A Motorola vezérigazgatója Sanjay Jha szerint ezek az új Droid RAZR okostelefon legfőbb tulajdonságai. 1.2 GHz-es kétmagos processzorával, 1GB RAM-jával, fényes és éles qHD felbontású képernyőjével, 4G LTE adatátviteli sebességével - mindez egy lézerrel vágott kevlár testben - a RAZR nem csak vékony, de erős is. És kimondottan szexi.

A RAZR brendet utoljára 2007-ben használták az iPhone előtti idők legvékonyabb, legjobban keresett telefonjára. A Motorolának azóta sikerült némi piacot elhódítani az Apple-től a Samsungtól és BlackBerrytől a Droid telefonokkal az amerikai Verizonnál. Minden jól ment egészen addig, amíg az Apple ki nem adta az iPhone 4-et ugyanannál a szolgáltatónál. Talán a Droid RAZR lesz az a telefon, ami most megsegíti a Motorolát.

A régi RAZR telefon esszenciáját a hihetetlen vékonysága adta. Az új okostelefonnak nincs miért szégyenkeznie ezen a téren. 7.1 mm-es vastagsága a világ legvékonyabb okostelefonjává teszi maga mögé utasítva a 8.5mm-es Samsung Galaxy S II-t és a 9,3mm-es iPhone 4S-t. A hátlap mintha szénszál lenne, de nem az. Lézerrel vágott szőtt Kevlár. A telefon magja rozsdamentes acélból készült és simán hozza a "farzseb tesztet". Ráadásul a Motorola szerint cseppálló, azaz esőben is kiválóan lehet használni.

A kijelző egy 4.3 hüvelykes Super AMOLED Advanced a Corning Gorilla üvegéből készítve. Ez azt jelenti, hogy kiválóan ellenáll a karcolásoknak és igazán hosszú életű. A 960X540-es qHD képernyőn a szövegek, fényképek és videók csodálatos képet adnak. Ugyan nem olyan szép, mint az iPhone 4S Retina Display-e de a plusz egy hüvelykes méret sok mindenért kárpótol.

Sajnos a Droid RAZR nem az új Ice Cream Sandwich Androiddal, hanem a régebbi Gingerbreaddel érkezik, de az 1.2GHz-es processzor és az 1GB RAM segítségével a programok simán futnak rajta. A hátlapi 8 megapixeles 1080p HD video kamera mellé egy 1.3 megapixeles 720p-s található a telefon elején ami HD minőségű videóhívásra teremt lehetőséget.

Hasznos kis fícsör a Smart Action funkció, ami automatikusan kapcsolja ki az olyan energiazabáló dolgokat, mint a GPS és a Bluetooth. A Motorola szerint a Smart Actions segítségével 30%-al jobb az energiafelhasználás mint a rivális készülékekben ami akár 12 és fél órányi beszélgetési időt is eredményez.

A telefon belső 16GBos tárhelyét microSD kártyával akár 48GB-ig is bővíthetjük. Ha egyszer végre a 4G LTE igazán elterjed, a gyorsabb adatátviteli képessége is előtérbe kerül. Mivel a 4G rendkívül energiaigényes, a Smart Actions majd még hasznosabbnak fog bizonyulni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.