Elismerés a Sun vezetőinek

A Sun kulcsemberei az iparág forradalmárai között

Az eWEEK vezető szakmai folyóirat internetes portálján jelentette meg a tizenöt legmeghatározóbb, a nyílt forráskódú modellt képviselő üzletember listáját. Az összeállításban a Sun Microsystems két kulcsembere is szerepel.

2008.04.09 13:25ma.hu

Egyikük maga az elnök-vezérigazgató Jonathan Schwartz, másikuk a Sun által januárban felvásárolt MySQL AB korábbi vezetője, Marten Mickos, aki immár a Sun egyik alelnöke az adatbázis-csoport fejeként. Az eWEEK szerint a két szakembernek jelentős szerepe van a nyílt forráskódú szoftverek és technológiák elterjedésében és folyamatos fejlődésében.

Jonathan Schwartz vezetésével a Sun határozottan kiáll a nyílt közösségek mellett; a társaság meggyőződése, hogy rendkívüli kreatív energiát szabadít fel a hasonló gondolkodású emberek egymásra találása. A Sun 14 millió sornyi forráskóddal (köztük olyan, később szabvánnyá vált technológiákkal, mint az NFS), valamint több mint 1500 szabadalom megosztásával (az OpenSolaris kezdeményezés révén) járult hozzá ezekhez a mozgalmakhoz és a fejlesztői világközösség sikeréhez.

Marten Mickos a nyílt forráskódú világ egyik ikonjának számító MySQL elnök- vezérigazgatójaként a világ egyik leggyorsabban növekvő nyílt forráskódú adatbázisának fejlesztését felügyelte. A januári Sun akvizíciót követően a két vállalat közösen készül további sikerekre a mintegy 15 milliárd dolláros adatbázis-piacon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.