Tovább gyorsít a Kingston

Merevlemez helyett - még gyorsabb SSD-t!

SSD-hez mért nagy kapacitás és tartósság, a korábbi generációknál is nagyobb átviteli sebességgel.

2011.08.03 11:36ma.hu

A Kingston Digital Europe bejelentette első SATA3 alapú Kingston HyperX SSD-családjának kereskedelmi forgalomba kerülését. A 120 GB és 240 GB kapacitású változatban kapható HyperX SSD-meghajtókat (mozgó alkatrész nélküli meghajtó) a legújabb SandForce vezérlővel látták el. Ennek köszönhetően elméleti szekvenciális olvasási sebessége 550 MB/s, míg írás esetén ez 510 MB/s lehet. Ennél természetesen valamivel lassabban dolgozik a 2,5 colos (7x10x1 centiméter) méretű meghajtó a való életben, tekintve, hogy a körülötte levő konfiguráció kialakítása is befolyásolja a teljesítményt.

„A Kingston HyperX SSD terméksorozatunk a legújabb és az eddigi legmegbízhatóbb SandForce vezérlőt tartalmazza, melyet a prémiumkategóriás, Intel 25 nm-es technológiával készült NAND (P/E 5K) moduljaival párosítottunk” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.
 
A kis eszközök jellemzően fél wattnál kevesebbet fogyasztanak üresjáratban, 1,5-1,6 wattot olvasáskor, míg írás esetében 2 watt körül alakul a fogyasztás. A visszafelé (SATA2) kompatibilis Kingston HyperX SSD meghajtókhoz hároméves garancia és napi 24 órában elérhető támogatás jár. A 120 GB-os változat 77.500 forintos, a 240 GB-os 147.500 forintos áron kapható, illetve a Kingston külön beépítő készlettel egybecsomagolt változatokat is kínál meghajtóiból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.