Android 2.3 Gingerbread operációs rendszerrel

Itt a Galaxy S 2011-es kiadása, a Galaxy S Plus

A Samsung Electronics bejelentette a GALAXY S 2011-es kiadásának érkezését. Az 1,4 GHz-es processzorral felszerelt változat operációs rendszere az Android 2.3 Gingerbread.

2011.07.22 19:26MTI

A 2011-es kiadás minimalista, ultravékony formatervezésével és domború, fémes bevonatával követi elődje stílusát. A 4 colos SuperAMOLED kijelzőn pengeélesen jelennek meg a képek és videók.

Az 1,4 GHz-es processzorral felszerelt, gyors és nagy teljesítményű Samsung GALAXY S Plus kompatibilis a HSPA+ hálózatokkal, így maximálisan 14,4 Mbps letöltési sebességet, azaz akár az eddigieknél is gyorsabb webes böngészést tesz lehetővé.

A készülék természetesen az összes elvárható okostelefonos tulajdonsággal bír: támogatja a WiFi 802.11 b/g/n hálózatokat, van benne A-GPS, Bluetooth 3.0 és USB 2.0 csatlakozó. Akkumulátora pedig kiemelkedik a mezőnyből, hiszen 1650 mAh kapacitással rendelkezik.

A fényképezőgép 5 megapixeles állóképek és 720p felbontású, 30fps-es videofelvételek készítésére képes. Ezek és sok minden más is megosztható a Samsung Social Hub segítségével, amely a telefon tulajdonosának minden online hozzáférését egy helyre gyűjti és integrálja, hogy a felhasználó a lehető legkönnyebben kommunikálhasson.

 

A Gingerbread OS továbbfejlesztett felhasználói felületén a billentyűzet, a másolás és beillesztés leegyszerűsödött. A multi-touch támogatással még könnyebbé vált a gépelés, a shift gomb lenyomva tartható gépelés közben, így egyszerűbben formázható a szöveg.

A telefon természetesen hozzáférést nyújt az Android Market™ piactérhez, amelyből az ingyenes játékok, térképek, szórakoztató- és sportcélú alkalmazások százezrei tölthetők le a készülék teljes személyre szabása érdekében.

Emellett ráadásul fizetős alkalmazások is elérhetők a Samsung Galaxy Store segítségével, például olyan sikerjátékok, mint a Need for Speed Shift HD, az Assassin’s Creed, a Monopoly HD vagy a Sims 3 HD.

„A Samsung továbbfejlesztette a tavaly nagy sikert aratott zászlóshajóját, a Galaxy S-t. Az Android Gingerbread platformon futó újdonsággal a felhasználók a lehető legtöbbet hozhatják ki a mobiljukból” – mondta Kunos Balázs, a Samsung magyarországi mobilkommunikációs üzletágának vezetője.

Az újdonság a szolgáltatóknál már július folyamán kapható lesz, kártyafüggetlenül augusztusban kerül a boltokba. A Galaxy S Plus ára kártyafüggetlenül várhatóan kb. 100 000 Ft lesz. Az egyes szolgáltatók árairól a szolgáltatóknál érdeklődhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.