Jól startolt a "Google+"

Megugrottak a Google bevételei a második negyedévben

A Google adózás után 2,5 milliárd dolláros nyereséget könyvelt el a második negyedévben, 36 százalékkal többet mint az előző év azonos időszakában, és jól startolt a Facebook versenytársának szánt - egyelőre csak tesztüzemben működő - "Google+" szolgáltatás is.

2011.07.15 17:35MTI

Az internetkonszern pénteki jelentése szerint a bevételek 32 százalékkal 9 milliárd dollárra nőttek. A Google elemzői várakozásokat felülmúló teljesítménye a hirdetési bevételek megugrásának köszönhető.

Larry Page, a Google társalapítója és vezérigazgatója sikeresnek nevezte a Google+ indulását; az egyelőre tesztüzemben működő szolgáltatásnak több mint 10 millió felhasználója van, míg a Facebooknak 750 millió tagja van.

A Google annak ellenére produkált kiemelkedően a második negyedévben, hogy új termékekbe is befektet, és ez is forrásigényes. Nőtt az alkalmazottak száma is: az év középre csaknem 29 ezren dolgoztak az internetes cégnél, míg az első negyedév végén 26.300 volt az alkalmazottak száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.