Döbbenetes a szaporulat a közösségi oldalon

Google+: három hét alatt húszmillió felhasználó

A comScore felméréséből kiderül: példátlan iramban növekszik a Google június végén indított új közösségi oldalának népszerűsége: három hét alatt húszmillió látogató fordult meg a Google+ oldalon.

2011.07.22 18:03MTI

"Sohasem láttam ilyen gyors növekedést. Az egyetlen oldal, ami rövid idő alatt ennyi új látogatót szerzett a Twitter volt 2009-ben, de az is több hónapba telt" - jelentette ki Andrew Lipsman, az internetforgalom elemzésével foglalkozó comScore cég alelnöke.
   
A látogatószám óriási ugrása már csak azért is meglepte a szakértőket, mivel az új közösségi oldalra csak meglévő Google+ felhasználó hívhat meg új tagot. A Google+ húszmillió látogatójából ötmillió volt az amerikai felhasználó. Az azonban nem derült ki a felmérésből, hogy a közösségi oldalra kattintók mennyi időt töltöttek a szájton.
   
A Google+ segítségével a felhasználók barátaikkal, munkatársaikkal, egyéb ismerőseikkel változatos közösségi köröket alakíthatnak ki, és eldönthetik, hogy a körökben megosztott információ (kommentár, cikk, fotó, videó) publikus-e vagy sem más felhasználók számára.
   
A Google+ előtt még jókora út áll, mielőtt utolérheti a Facebook 750 milliós vagy a Twitter több mint 200 milliós regisztrált táborát. Megfigyelők szerint ugyanakkor, ha az új közösségi oldal összekapcsolódik a Google levelezőrendszerével, a Gmaillel, illetve a YouTube videomegosztó szolgáltatással, az nagy lendületet adhat neki.
   
Mint a közösségi oldal a honlapján fogalmazott: jelenleg még kisebb létszámmal tesztelik a szolgáltatást, de hamarosan mindenki számára elérhető lesz a Google+. A szakértők szerint, ha az ajtók megnyílnak, az égbe szökik a felhasználók száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.