Viharos szél dúl, havazás várható

Moszkvára rászakad a tél?

Az orosz fővárosban második napja szélviharok dúlnak, amelyek fákat döntöttek ki és vezetékeket szakítottak le, a hőmérséklet plusz 6-8 Celsius-fok, az ilyenkor szokásosnál 2-3 fokkal hűvösebb, és a meteorológusok havazást és esőt jeleztek előre.

2011.04.19 12:59Révuti Norbert

A szélvihar hétfőn felborított egy autódarut, egy ember életét vesztette. Emellett a vihar háztetőket szakított fel, és felborított több buszmegálló-pavilont. Mindezek miatt, valamint a kidőlő fák és letörő ágak okozta sérülésekkel hat embert kellett kórházba szállítani.
   
Ugyancsak hétfőn mintegy 120 fát döntött ki a városban a másodpercenként 17-18 méter sebességű szél, amelynek erőssége keddre valamelyest csökkent. Kedd délig a hétfőn kidőlt fák mintegy felét már elszállították.
   
A Moszkva melletti Vlagyimir környékén 11 ezer ember maradt áram nélkül, mert a szélvihar elszakította a vezetékeket, de a tervek szerint kedd estére helyreáll az áramszolgáltatás.
   
A Komszomolszkaja Pravda című lap viccrovatában úgy vélte: az időjárásból ítélve február 72-ike lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.