Időjárás

A szélvihar miatt több tízezer háztartás maradt áram nélkül Lengyelországban

A Tátrában néhol 150 kilométeres szélsebességet mértek.

2020.02.24 14:00MTI

Hetvenhatezer háztartás maradt áram nélkül Lengyelországban a hétfőre virradóra átvonuló szélvihar miatt, öt ember megsérült - közölte a lengyel közszolgálati televízió.

A vihar különösen az ország déli részében okozott bajt, ott a széllökések elérték az óránkénti 110 kilométeres sebességet. A Tátrában néhol 150 kilométeres szélsebességet mértek.

A tűzoltókat 2250 alkalommal riasztották, a legtöbb beavatkozásra a délnyugati Alsó-sziléziai vajdaságban volt szükség. A vihar országszerte 311 épületet rongált meg, ebből 192 lakóházat.

Öt ember megsérült a közutakra ledőlt fák és a letépett háztetők miatt.

A vihar okozta áramszünet a leginkább a délkeleti vajdaságokat érintette, a Kis-lengyelországi vajdaságban hétfő reggel 18 ezer háztartás, a Kárpátaljai vajdaságban pedig 14 ezer háztartás maradt áram nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.