Időjárás

Száraz köd temette be a Kanári-szigeteket - videó

Afrikából érkező homok borította be a Kanári-szigetek egét, a reptereket is le kellett zárni. A derült égből hirtelen lett sötétség Tenerifén.

2020.02.24 12:45ma.hu

A keleties, Afrika nyugati partjai felől fújó szél nem csupán meleget, de port és homokot is szállított a Kanári-szigetekhez, ahol jelentősen leromlott a látástávolság (lásd Fuerteventurán készült fotó). Ennek a jelenségnek a neve nem más, mint "Calima", vagy más néven "Bruma seca", magyarul száraz köd - írta Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A tomboló homokvihar szombaton érkezett, és rövid idő alatt beterítette a szigetcsoportot. A sárgás homok az eget is teljesen eltakarta, a reptereket lezárták, a repülőjáratokat törölték. Több lakos is élete legrosszabb homokviharaként nyilatkozott a Calimáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.