Időjárás

-63 fokot mértek Ojmjakon városában

Tovább süllyedt a hőmérő higanyszála az orosz Távol-Keleten: a hatalmas kiterjedésű térségben fagypont alatti 63 fokos hőmérséklet is mértek.

2020.01.11 18:30ma.hu

Újabb negatív csúcshőmérsékletet mértek Ojmjakon városában. A település Oroszországban, Kelet-Szibériában, Jakutföldön található. A Föld leghidegebb faluja, ami az Ingyigirka folyó mentén, Tomtor helységtől 30 kilométerre északnyugatra fekszik. De még ez a -63 fok sem olyan ijesztő a helyieknek, igazán nagy rekordhideget 1926-ban mértek, akkor -71 fok volt, be is kerültek vele a Guinness-könyvbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.