Időjárás

Rendkívüli nyár az orosz tél birodalmában

Az északi szélesség 64,8 fokánál rekord meleget mértek.

2019.05.12 17:47ma.hu

A Kelet-európai-síkságon örvénylő ciklon előoldalán tartós délies áramlás alakult ki, így szokatlanul északra is kifejezetten meleg levegő áramlott vasárnap. Ennek eredményeképpen az Ural környékén még az Északi-sarkkörhöz közel is 30 fok fölé emelkedett a hét utolsó napján a hőmérséklet. A májusi forróság a következő két napban is kitarthat még a térségben.

Olyannyira, hogy 31 °C fokot mértek az oroszországi Koynas településen, amely az Arhangelszki régióban található, egy köpésnyire a sarkvidéktől. Mindeközben május elején nálunk havazott itt meg itt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.