Időjárás

Vörös lidércek táncoltak az égen Siófoknál

Nagyon ritka jelenséget sikerült elcsípni.

2019.05.12 09:05ma.hu

Különlegesen ritka égi tüneményeket, vörös lidérceket sikerült elcsípne az Időkép webkamerájának szombat éjszaka a viharfelhők érkeztekor Siófoknál.

Az ún. magaslégköri villámok létezéséről mindössze 20-30 éve tudunk, és megjelenésük azóta is ámulatba ejti nem csak a fizikusokat vagy meteorológusokat, hanem bárkit, aki érdeklődik világunk különleges és szép jelenségei iránt.

Rendkívül ritkán sikerül lefényképezni, mivel nem a felhők és a föld között csap le (és még csak nem is felhők között cikázik), hanem "felfelé" - azaz a zivatarok felhőcsúcsai és a sztratoszféra magasabb rétegei között fénylik fel. Egy ilyet sikerült most különleges, már csillagfénynél is színes képet adó webkamerájukkal megörökíteniük Siófokról (a kép jobb felső sarkában).


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.