Időjárás-jelentés

Hideg napok jönnek

Hideg időre kell készülni, csak pár fokkal emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

2016.11.13 08:50ma.hu

Vasárnap a középső országrész kivételével még erős északnyugati szél fúj. A Dunántúlon nagyrészt derült, a középső országrész felett változóan napos-felhős, de száraz idő várható. A Tiszától keletre előreláthatólag borult marad az ég, és az északkeleti határszélen hószállingózás is lehet a nap folyamán. Hideg időre kell készülni, csak pár fokkal emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Este, valamint éjszaka a délnyugati határszélen, illetve továbbra is északkeleten lesz felhős az ég, de említést érdemlő hó sehol nem hullik. A derültebb tájakon ködfoltok alakulnak ki. Országszerte fagypont alá csökken a hőmérséklet.

Hétfőn reggelre legyengül a légmozgás. A ködfoltos, párás, fagyos időt követően napközben még többnyire napos időben bízhatunk. Északkeleten várható sok felhő, illetve foltokban tartósan megmaradhat a reggeli, szürke köd, ködfelhőzet.

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap erős széllökésekre helyenként télies útviszonyokra kell készülni az autósoknak. A szombaton lehullott csapadéktól, latyaktól, illetve a hajnali fagyban lefagyó esővíztől síkos útfelszín egyaránt előfordul az országban.

Hétfőn leginkább tartósabb ködfoltok nehezíthetik a közlekedést, de döntően napsütéses időben autózhatunk - írja az EUMET.HU.

Kedden csökken a napsütés valószínűsége. Hajnalban szerte az országban faggyal célszerű számolni, majd napközben szürke, ködfelhős, hideg időjárás valószínűbb. Kis körzetekben lehet csak derengő napsütés.

Szerdán előreláthatólag egy melegfront felhőzete húzódik fölénk, emiatt borult időre van kilátás, és kisebb eső, északkeleten kevés hó, illetve ónos, havas eső valószínű.

Csütörtöktől délies áramlással már jelentősen enyhébb levegő sodródik hazánk térségébe. Zömében felhős idő mellett már bízni lehet némi napsütésben is, de a szélcsendes helyeken fokozódik a ködhajlam.

Pénteken további enyhülésre, élénkülő déli szélre főként a Dunántúlon napsütésre, míg keleten, északkeleten szélcsendes, tartósan ködös, hűvösebb időre lehet készülni. 

A hétvégén is enyhe, de változékony időjárás a legvalószínűbb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.