Időjárás-jelentés

Hétfőn még napsütés, aztán csak hideg és sötét

Keddtől országszerte erősen felhős, illetve borongós idő ígérkezik, esővel.

2016.10.10 07:25ma.hu

Hétfőn délelőtt az ország döntő részén változóan napos-felhős időre van kilátás. A nyugati, délnyugati országrészben felhősödő idő várható.

Délután, délnyugat felől fokozatosan növekszik, terjeszkedik a felhőzet északkeleti irányba. Nyugaton, délnyugaton már borult idővel lehet számolni, és kisebb esők is előfordulnak. Az Északi középhegység térségében egy-egy gyenge záporeső valószínű.

Az esti, éjszakai órákban a Duna vonalától keletre is beborul az ég, a Dunántúlon már sokfelé kell számítani esőre, majd az éjszaka második felében a középső, valamint a délkeleti területeken is esősre fordul az idő.

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn reggel ismét számítani kell ködfoltok miatt, hirtelen romló látási viszonyokra, valamint páralecsapódástól síkos útszakaszokra. Délután, majd este, főleg a déli határvidéken esők okozhatnak nehézséget az autósoknak - írja előrejelzésében az eumet.hu.

Kedden országszerte erősen felhős, illetve borongós idő ígérkezik, többfelé fordulhat elő kisebb eső, zápor. Délelőtt a Dunántúlon, valamint északkeleten, délután elsősorban a délkeleti térségben valószínűbb csapadék.

Szerdán a Duna vonalától keletre, borongós, esős időre van kilátás, északkeleten várható a legtöbb csapadék. A Dunántúlon említést érdemlő eső nem hullik, ott zömében erősen, időnként szakadozottan felhős és kissé szeles időjárás a legvalószínűbb.

Csütörtökön előreláthatólag felszakadozik a felhőzet és elsősorban a nyugati országrészben tartósabban kisüt a nap is. Keleten még túlnyomórészt felhős idő valószínűbb, elszórtan záporokkal.

Pénteken változóan felhős, illetve szűrt napsütéses időre van kilátás. Feltámad a délkeletire forduló légmozgás, ami várhatóan melegebb levegőt sodor a térségbe.

Jövő hétvégére – az átlagosnál nagyobb bizonytalansággal, de – az évszakos átlag köré melegszik hazánkban a levegő. Most szombatra valószínűbb nyugodtabb, szűrt napsütéses, változóan felhős idő, míg vasárnap már záporokra is van esély.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.