Időjárás-jelentés

A napot is lehet látni

Szerencsére a légmozgás gyenge marad.

2016.10.09 08:24ma.hu

Vasárnap hajnalban elsősorban keleten és északon, elszórtan gyenge, talaj menti fagy is előfordul. Napközben kismértékben tovább emelkedik a hőmérséklet, de az ilyenkor megszokott értékektől körülbelül 5 fokkal így is elmarad.

A reggeli, délelőtti órákban mérsékelten felhős, többfelé ködös, ködfoltos, majd változóan napos-felhős, a Dunántúl déli és nyugati területein tartósabban felhős időre van kilátás. Nyugaton és az északi országrészben elvétve előfordulhat egy-egy gyenge záporeső, de ezek csak kevés helyet érintenek. A légmozgás gyenge marad.

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap a hajnali, a reggeli, valamint a délelőtti órákban ismét számítani kell sűrű ködfoltokra, hirtelen lecsökkenő látási viszonyokra, valamint páralecsapódásra, lefagyásoktól síkosságra. Kora-délutántól a nyugati és az északi országrészben egy-egy átfutó záporeső okozhat kellemetlenségeket a közlekedésben.

Hétfőn reggel párás, ködös, majd az ország döntő részén délelőtt napos, délután viszont egyre inkább felhősödő idő várható. Nyugaton, délnyugaton délután már borult idő ígérkezik, és kisebb eső is előfordulhat, az Északi középhegység térségében pedig egy-egy gyenge záporeső alakulhat ki.

Kedden országszerte erősen felhős, illetve borongós idő ígérkezik, többfelé fordulhat elő kisebb eső, zápor.

Szerdán a Duna vonalától keletre, borongós, esős időre van kilátás, a Dunántúlon említést érdemlő csapadék nem hullik, ott erősen felhős, szeles időjárás a legvalószínűbb.

Csütörtökön előreláthatólag száraz, naposabb, pénteken ismét felhősödő, nyugat felől terjeszkedő csapadékzóna határozhatja majd meg az időjárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.