Meteorológia

Hűvös nappalok, csípős éjszakák jönnek

A kevésbé felhős helyeken csípős éjszakák következnek, a hét közepén a fagyzugos területeken az első talajmenti fagy is megjelenik az országban.

2016.09.20 16:19ma.hu
met.hu

A Kelet-európai-síkság felett elhelyezkedő légörvény – amely arrafelé nagy területen okoz borongós, több helyen csapadékos időt – térségünk időjárására is hatással van - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nagykiterjedésű áramlási rendszerében az eddigieknél is hűvösebb levegő szivárog be a Kárpát-medencébe. Időről-időre nedvesebb levegő is érkezik, így zavartalan napsütés nem várható, de a Kárpátok hegykoszorúja mögött számottevő csapadék sem kíséri a helyenként megvastagodó felhőzetet.

Ugyanakkor a kevésbé felhős helyeken csípős éjszakák következnek, a hét közepén a fagyzugos területeken az első talajmenti fagy is megjelenik az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.