Időjárás-jelentés

Frontmentes, változóan napos-felhős a vasárnapunk

Bár ma nyugodtabb az időnk, hétfőn egyre többfelé esik majd az eső.

2016.09.18 08:08ma.hu

Vasárnap már frontmentes, változóan napos-felhős, nyugaton az évszakos átlagnak éppen megfelelő, keleten még kissé magasabb hőmérsékletű időben lesz részünk. Több-kevesebb napsütésben országszerte lehet bízni, délnyugaton ígérkezik legfelhősebbnek az idő. A délután folyamán a nyugati, valamint a délnyugati határszélen egy-egy záporeső, elvétve zivatar is kialakulhat.

Estétől szerte a délnyugati országrészben esőre kell számítani, másutt legfeljebb jelentéktelen csapadék fordulhat elő, de erősen felhős lesz az ég. 

Hétfőn ismét egy kellemetlenebb, változékonyabb időjárású nap következik. Csak északon lehet számítani átmeneti napos időszakokra, az ország déli felén túlnyomóan borult lesz az ég. Délelőtt délnyugaton várható további számottevő eső, másutt csak kisebb, délután viszont már az egész Alföld területén is sokfelé kell esőre számítani. Az ország középső és északi részén helyenként zivatar is kialakulhat. Előreláthatólag csak északnyugaton nem valószínű számottevő csapadék, ugyanakkor abban a térségben erős északi szél fúj.

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap az ország döntő részén jelentősen nem befolyásolja az időjárás a közlekedést. Délután azonban a nyugati határvidéken záporesőtől vizes útszakaszok előfordulhatnak. Este, valamint éjszaka már az egész délnyugati országrészben esős idő, vizes utak fogadják az autósokat.

Hétfőn délelőtt főként a délnyugati országrészben, a déli, és keleti határ mentén, délután az északnyugati országrész kivételével szinte mindenütt vizes utakra, sokfelé esőre készülhetünk. Északnyugaton az erős északi szél nehezíti a közlekedést.

Kedden már jelentős csapadéktól mentes, zömében napos, de a keleti és nyugati országrészben még szeles időre van kilátás. A mérsékelt hőmérséklet és a szél miatt hűvös napra célszerű készülni.

Szerdán, csütörtökön előreláthatólag nyugodtabb, reggelenként párás, fátyolfelhős, majd napközben többnyire napos, de hűvös idő alakul ki. A szélvédett völgyekben, mélyedésekben már köd sem kizárt reggelenként. Jelentős eső nem valószínű.

Pénteken változóan felhős-napos idő, elvétve egy-egy záporral most a legvalószínűbb.

Szombatra ígérkezik, az átlagosnál még nagyobb bizonytalansággal egy hidegfront kiterjedtebb csapadékmezővel és északi széllel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.