Légkör

Megszelídült a Meranti, a tajvani szupertájfun

Jelentősen vesztett erejéből a szupertájfun, amely szerdán szinte teljesen megbénította az életet Tajvan déli részén.

2016.09.15 07:19MTI

A kezdetben a legpusztítóbb erejű, ötös erősségű kategóriába sorolt vihar felhőszakadással, tomboló széllel érte el Kína délkeleti részét. A térségből előzőleg több tízezer embert telepítettek ki, így áldozatokról nem érkezett hír, de rengeteg település maradt áram nélkül, több tucat repülőjáratot kellett törölni, és sok tajvani iskolát be is zártak a tájfun miatt.

Így tombolt



A tájfunt kezdetben a legpusztítóbb erejű, ötös erősségű kategóriába sorolták, ám szerdáról csütörtökre kettes fokozatúvá gyengült. Mindazonáltal még így is viharos idővel köszöntött Kína délkeleti részére: felhőszakadással, tomboló széllel, amely fákat döntött ki, emiatt pedig falvak sora maradt áram nélkül. Repülőjáratok tucatjait kellett törölni, és több mint száz vonat nem közlekedik.

Emberi áldozatokról nincs hír. Ez annak is köszönhető, hogy tízezreket költöztettek biztos helyre a hatóságok a tájfun közeledtének hírére, és az összes halászbárkát kikötőkbe parancsolták.

Tajvanon szerdán legalább félmillió háztartás maradt áram nélkül, számos iskolában szünetelt a tanítás, vonatokat és repülőjáratokat töröltek. Halálos áldozata ott sem volt a Merantinak, csak öt sérültje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.