Szupercellák

2016 eddigi legviharosabb éjszakája - képek, videók

Fakidőlések, áramkimaradások, jégesők jelezték a légkörben lévő energiák nagyságát. Rövid összefoglalót írt és mérleget készített az Országos Meteorológiai Szolgálat a szerda este kezdődött viharzónáról.

2016.07.14 19:15ma.hu


Az idén már több nagyobb vihar is kialakult az ország területén, gondoljunk csak a júniusi 21-i szabolcsi jégverésre, vagy a keddi szombathelyi szupercellára, de minden kétséget kizáróan a legnagyobb területet érintő, károkokozó szélrohamokkal és rendkívül nagy mennyiségű csapadékkal végigvonult zivatarrendszer joggal vívta ki magának az idei év vihara címet.

A meteorológiai szolgálat rövid mérleget készített a hullámzó fronthoz kapcsolódó "leg"-ekről térképekkel, fényképekkel.

Csütörtök reggelre a keleti határvidéket is elérték a heves zivatarok. A képen látható látványos felhőformát a békéscsabai repülőtéren Szegfű Gergő rögzítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.