Időjárás-figyelmeztetés

Szupercella Debrecen felett, Szegedet elnyelte egy fekete felhő

Most Északnyugat felől támad a vihar: lassan mozgó hullámzó frontálzóna közeledik, amely előtt meleg, labilis egyensúlyi állapotú levegő áramlik a Kárpát-medencébe.

2015.05.19 23:49ma.hu

Északnyugat felől lassan mozgó hullámzó frontálzóna közeledik, amely előtt meleg, labilis egyensúlyi állapotú levegő áramlik a Kárpát-medencébe, kedvező feltételeket teremtve záporok, zivatarok kialakulásához. A front szerdán belép a Dunántúlra, ezért nagy hőmérséklet-különbség alakul ki az ország északnyugati és délkeleti része között.

Május 20-án, szerdán sokfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, a hevesebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérheti. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 29°C között alakul.

Heves zivatarok Szeged térségében... - Forrás: OMSZ Facebook-oldal

Kedden este féltíz előtt kopogott be borsónyi jéggel a vihar Szegedre. Algyőn vagy húsz percen át tartott a jégverés, tíz óra után nem sokkal kezdődött. 10 óra 50-kor már csak eső esett. Borsószem és meggy nagyságú szemek hullottak, olyan sűrűn, hogy beverte az ablakokat. Makón a Bárányos soron fa dőlt az úttestre, közvilágítás sincs.

Sándorfalván cseresznye nagyságú volt a jég. Olvasói fotó - Forrás: delmagyar.hu


Láncokba fejlődő zivatarfelhőt, vagyis szupercellát fotóztak le Debrecenből május 19-én délután - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.