OMSZ

Havazott a Bükkben

Az április eleji kora nyárias idő után a tél még indított egy kései támadást Európában. Az még rendben van (nem), hogy éjjelente dunyhával takarózunk, de ez... Mutatunk hóembert.

2016.04.25 08:27ma.hu

Ma reggel a Bükk legmagasabb részén még kisebb hóembert is építeni lehetett - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

A miskolci Kerékgyártó Róbert (a kép készítője) dacolva az elemekkel és a hideggel hétfő kora reggel kirándulást tett a Bükk legmagasabb részén.

FB OMSZ

A vékony hórétegből Bánkúton már kisebb hóembert is lehetett építeni 2016. április 25-én kora reggel.

FB/OMSZ - Kerékgyártó Róbert

Az április elején túl korán megérkezett kora nyárias idő után a szó szoros értelmében "hidegzuhanyként" ért bennünket a hirtelen lehűlés. A magasban olyan hideg levegő áraszotta el a Kárpát-medencét, hogy a hóhatár hétfőre virradó éjjel 500-600 m-es magasságig ereszkedett le.

Az elvonulóban lévő csapadék az Északi-középhegység magasabb részein már szilárd halmazállapotban érkezett, a Bükkben 600 m felett több helyen kifehérdett a táj a hétfő hajnalban.

A beszámolók alapján 650 m felett maradt meg a hó a Bükkben, Miskolcról indulva az ún. Barátságkerttől találhatunk hófoltokat a hegységben.

Bánkút környékén többé kevésbé összefüggő, a felszíni adottságoktól függően hólepel-2 cm közötti a hóréteg a vastagsága a hétfő reggeli észlelések alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.