Időjárás

Elképesztő havazás volt Algériában

Ott, ahol általában homokviharral küzdenek a lakosok, a téli átlaghőmérséklet pedig +12 Celsius-fok, a hétvégén beköszöntött a hideg és az ítéletidő.

2016.03.15 08:59ma.hu

Durva havazás érte el az észak-afrikai országot péntekről szombatra virradóra, a hegyekben egy méter hó esett. A Földközi-tenger partvidékén meleg nyarú mediterrán éghajlat jellemző, az Atlasz vidékén, különösen a Sott-fennsíkon szubtrópusi sztyepp éghajlat alakult ki, Algéria túlnyomó része pedig sivatagi éghajlatú. Bár a hegyekben gyakori a hó, rég nem láttak ekkora havazást.

Screenshot sielok.hu

Az utóbbi napokban hideg és ítéletidő köszöntött az országra. A Földközi-tengertől légvonalban kb. 35-60 kilométerre található hegyvidéki részen, 1500-1600 méteres magasságban, már tekintélyes mennyiségű hó hullott. A tél azóta sem sokat enyhült a hegyekben, továbbra is tombol a hóvihar. 1500 méteres magasságban a hóréteg vastagsága már az egy méterhez közelít!

Screenshot sielok.hu

Az alacsonyabb és a tengerhez közelebbi részeken is havazott. Az itt hullott 10-30 cm hó természetesen komoly gondokat okozott a közlekedésben, hiszen errefelé nem ez a jellemző. Számos utat le kellett zárni a havazás miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.