Pedig még csak trópusi vihar

Négy embert ölt meg Erika Dominikán

Áradás és földcsuszamlás, leállt a mobil-, áram- és vízszolgáltatás is.

2015.08.27 23:01ma.hu

Az Erika névre keresztelt trópusi vihar csütörtökre elérte a Karib-tengeri Dominikát, legalább négy ember halálát okozva.

A forgószél, mely az előrejelzések szerint hétfőre hurrikánná erősödve letámadja Floridát, komoly mennyiségű vizet zúdított a térségre szerdán és csütörtökön is - jelentette a szomszédos Antigua sziget meteorológiai szolgálata.

A rendőrség beszámolója szerint három haláleset a sziget délkeleti részén történt, a hatóságok megtalálták egy idős vak ember és két gyermek tetemét.

A negyedik haláleset a fővárosban, Roseau-ban történt, a sártengerben találtak egy férfit, de még nem állapították meg, hogy tényleg ez okozta a halálát.

Noha a vihar szeme már odébbállt, a heves esőzések és a nagyerejű szél még messze elkíséri Erikát, továbbra is komoly károkat okozva Dominikán.

A lakosok 80%-a áram nélkül van, nincs vízellátás, a repteret bezárták, aaz özönvíz elsodorta az autókat és legalább egy kisrepülőt, néhány épület is összeomlott. A mobilszolgáltatás is leállt, sokan nem érik el hozzátartozóikat.

Az előrejelzések szerint Erika Puerto Rico és a Virgin-szigetek felé vette az irányt, majd jövő hét elejére eléri Floridát is, de addig is átvonul Hispaniola szigetén (amin a Dominikai Köztársaság és Haiti osztozik).

Mindeközben a Csendes-óceánon Ignacio pörgött fel és Hawaii felé tart.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.