Időjárás

Megint 30 fokra hevülhet a Balaton vize

A hosszantartó hőség következtében ismét szokatlanul melegek állóvizeink, nagyobb tavaink. A Balaton vízhőmérséklete Siófoknál hétfőn már ismét elérte a 29 fokot.

2015.08.11 08:29ma.hu
Késő délután mérték a 29 fokos vízhőmérsékletet (Facebook OMSZ)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Viharjelző Obszervatóriumában expedíciós mérést is végeztek egy új típusú vízhőmérő segítségével, ami több szinten is regisztrálta a Balaton hőfokát - írja a szakszolgálat közösségi oldalán.

E mérések szerint 1-1,5 m-es mélységben jellemzően 28,3-28,7 fokot, 2-3 m-en pedig jellemzően 27,4-28,2 fokot regisztrált a műszer, tehát elmondhatjuk, hogy nemcsak tó felszíne, hanem a mélyebb rétegek is jól át vannak melegedve.

Az előrejelzések szerint a hőség marad, akár ismét lehet 30 fokos a Balaton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.