Szerencsére nem esett bajuk

Idős horgászokat mentettek a ki Balatonból

Vízbe esett a felborult csónakból két horgász a bélatelepi strand közelében.

2015.07.29 09:24Havariapress

A VÍzimentők Magyarországi Szakszolgálatának egyik vízimentője még szolgálatba állása előtt vette észre, hogy a parttól mintegy 200 méterre, a 2-2,5 méter mély vízben felborul egy horgászcsónak.

Azonnal riasztotta a VMSZ zánkai központját, ahonnan aztán a vízirendészet segítségét kérték, mivel az ő hajóik közelebb voltak a helyszínhez.

A két idős férfi egy stégen horgászott, s amikor a másodfokú viharjelzést kiadták, a partra indultak, de a csónakjuk a beszállás közben felborult. Az egyik horgász a stég lábába kapaszkodva tartotta magát, őt a vízirendőrök hajójukba emelték, míg a másik férfiért a vízimentő úszva ment a vízbe, s a parton biztonságba helyezte.

A 70 év körüli horgászoknak az ijedtségen kívül nem esett bajuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.