Szélsőséges időjárás

Feléledtek a tornádók és megállt az élet Amerikában

Több százezren maradtak áram nélkül az amerikai keleti partvidéken pusztító vihar miatt. Naponta több tíz tornádó is pusztít a sík területeken.

2015.06.24 18:59MTI
The Weather Channel

Több mint 400 ezer fogyasztó maradt áram nélkül szerda reggelre a Pennsylvania, New Hampshire, New Jersey, Connecticut és Maryland államon végigsöprő vihar miatt.

A Pennsylvania állambeli Chester és Delaware környékén 165 ezer, New Jerseyben Gloucester, Camden és Salem vonzáskörzetében csaknem 201 ezer lakás és üzlet áramellátása szakadt meg. A vezetékek helyreállítása napokig is eltarthat.

Az ítéletidő komoly fennakadást okozott a közlekedésben is. A széllökések sebessége a philadelphiai nemzetközi repülőtéren meghaladta az óránkénti 114 kilométert. A New Jersey-i közlekedési vállalat felfüggesztette a közlekedést az Atlantic Citybe vezető vasútvonalon és hasonló intézkedések történtek Pennsylvania egyes területein.

Az Amtrak kedd este egy időre a Washington és Philadelphia, illetve az amerikai főváros és Harrisburg között járó vonatokat állította le.

A marylandi Bellsville-ben kedd éjjel egy 79 éves férfi életét vesztette, amikor kisteherautójával egy kidőlt fának ütközött.

Another day of severe weather for the Midwest and Northern Plains after 17 tornado reports Monday. Tracking severe weather all morning. The Weather Channel AMHQ with Sam Champion

Posted by AMHQ with Sam Champion on 2015. június 24.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.