Két emberéletet követelt a vihar

Tornádó Brazíliában: több mint ezer ember vesztette el otthonát

Tornádó pusztított Brazília egyik déli városában, a nagy erejű vihar két halálos áldozatot követelt, legalább hatvanan megsebesültek és több mint ezren maradtak fedél nélkül.

2015.04.21 20:55MTI
Forrás: YouTube

A Brazília déli részén elterülő Santa Catarina állam polgári védelmi hatósága kedden közölte, hogy a tornádó hétfő éjszaka söpört végig Xanxere városán, és mintegy 500 házat tett tönkre.

Az erős, óránként 84 kilométeres sebességet is elérő széllökések autókat borítottak fel, és letépték a házak tetejét. A vihar miatt mintegy 200 ezer lakásban és vállalatnál szünetelt az áramellátás. A város több része vízellátás és telefonösszeköttetés nélkül maradt.

A viharban hatvanan sebesültek meg, de a hatóságok közölték, hogy ez még nem végleges adat. Ademir Gasparini, a város polgármestere a helyi médiának elmondta, hogy ő maga is számos sebesültet látott.

A tornádók ritkák Brazíliában, de az Argentínával és Uruguayjal határos régióban előfordulnak szupercellás viharok, amelyekből tornádó alakulhat ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.