Időjárás-előrejelzés

A nyár nem jár a nyaralók kedvében a hétvégén sem

Az átlagosnál hűvösebb idővel kezdődik a csillagászati nyár. Szombat hajnalra általában 9 és 15, vasárnapra 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

2015.06.19 06:49ma.hu

A hétvégén beköszöntő csillagászati nyár nem igazán jár majd a nyaralók kedvében, ugyanis az átlagosnál néhány fokkal hűvösebb időre számíthatunk, ráadásul az élénk, helyenként meg-megerősödő szél csökkenti majd a hőérzetünket, és különösen vasárnap sok gomolyfelhő is zavarja a napsütést. Elszórtan záporeső is valószínű...

Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldal

A pénteken átvonuló hidegfront mögött egészen a hét legvégéig kitart térségünk fölött az északnyugati áramlás, és ezzel az áramlással hűvös levegő érkezik a Kárpát-medencébe.

A front mögött szombat délelőtt keleten is felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, és ezt követően erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, főként délután elszórtan záporral, egy-egy zivatarral. Csapadéknak keleten nagyobb az esélye.

Vasárnap az ország nagy részén már sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, északkeleten, keleten viszont még erőteljes gomolyfelhő-képződésre, kevesebb napsütésre számíthatunk, és arrafelé több helyen, másutt néhol valószínű zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat.

Az északnyugati szelet a hétvégén gyakran kísérik élénk széllökések, helyenként a szél meg is erősödik.

Szombat hajnalra általában 9 és 15, vasárnapra 7 és 13 fok közé hűl le a levegő. A csúcshőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Ha elment volna máshová nyaralni...

Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldal

Heves zivatarokra figyelmeztetnek a görög meteorológusok!!!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.