Extrém időjárás pusztít

Megolvadtak az utak Indiában, bárkit azonnal elvihet a hőguta

Tele vannak a kórházak, több mint 800-an kaptak már hőgutát, a főváros útjai megolvadtak. Brutális, ami ott (is) megy.

2015.05.26 21:52ma.hu

Legalább nyolcszázan már meghaltak, az ötven Celsius fokos forróságtól elfolytak Új-Delhiben az utak. A kórházak megteltek, a katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy ki se mozduljon, de azt senki sem tudja megmondani, hogy meddig tart ez a kegyetlen időjárás.

Az indiai meteorológiai szolgálat szerint az ország számos részére vörös riasztást adtak ki a következő napokra, a minimum hőmérséklet 50 Celsius fok körül alakul.

Főként az alacsonyabb kasztokból szedi áldozatát a hőség, a hőguta mellett a kiszáradás fenyegeti az embereket. A médiában folyamatosan figyelmeztetik a lakosságot, hogy ne induljanak útnak csak fedett, de jól szellőző ruházatban, védjék a fejüket, a szemüket és víz mindig legyen mindenkinél. A gazdagabbaknak sem jobb, mert a hőségtől az áramellátás is szünetel több térségben.

Forrás: RSOE EDIS


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.