Időjárás

Kieste magát az eső, hétvégére melegedés várható

Az elmúlt napok hűvösebb időjárása véget ér, és az egyre több napsütésnek köszönhetően újra a sokévi átlag körüli, illetve a feletti hőmérséklet várható...

2015.05.28 15:03ma.hu
met.hu

Pénteken és szombat napközben alapvetően napos időre van kilátás. Meleg légtömeg érkezik térségünk fölé, ezért a csúcshőmérséklet is emelkedik: pénteken 22, 25, szombaton már 23, 28 fokig melegszik fel a levegő. Ugyanakkor a hajnalok csípősek lesznek, különösen pénteken, amikor a fagyzugos helyeken 0 fok körüli érték is elképzelhető.

Szombat este nyugat felől felhősödés kezdődik, ez egy gyengülőben lévő hidegfront felhőzete lesz. A front előtt az Alpok felett könnyen kialakulnak a zivatarfelhők, amelyek besodródnak a Dunántúl északi részére, majd estefelé Nyugat-Magyarországon, az éjszaka folyamán a középső országrészben is kipattanhatnak zivatarok.

Vasárnap napközben inkább a keleti területek lesznek érintettek, ott lesz nagyobb esély zivatarokra. Ennek ellenére a legtöbb helyen továbbra is 25 fok felett várható a maximum-hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.