Időjárás-jelentés

Ha a májusi eső aranyat ér, akkor nagyon gazdagok leszünk

Orbán nap után átmeneti lehűlés, fagy nélkül.

2015.05.26 09:03ma.hu

Az utolsó "fagyosszent", Orbán napját ugyan átmeneti lehűlés követi, de kárt okozó, erősebb lehűléstől, késő tavaszi fagyoktól előreláthatólag nem kell tartani. A korábbi napok csapadékos időjárásának következtében vízhiány sehol sem akadályozza a növények fejlődését - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldal

A korábbi napokban a Dunántúl túlnyomó részén és az Alföld déli területein 30-90 mm csapadék esett, még a legkevésbé csapadékos, északkeleti megyékben is többnyire 10 mm-nél többet regisztráltak. A talaj átmenetileg sokfelé telítetté vált, nehezen járható, művelhető. A hét második felében kedvezőbbek lesznek az időjárási feltételek az aktuális munkák szempontjából, naposabb időre van kilátás, a permetezést sem akadályozza tartósan erős szél. Az előrejelzések szerint később ismét lehetnek elszórtan záporok, zivatarok ezért a hosszabb száraz időt igénylő munkák nem kockázat nélküliek.

Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldal


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.