Időjárás

Brutális hideg, mínusz 33 fok a Székelyföld peremén

A tél eddigi legalacsonyabb hőmérsékleti értékeit mérték csütörtökön reggel Romániában.

2015.01.08 08:14MTI

A romániai országos meteorológiai szolgálat honlapján közölt adatok szerint a sarki eredetű rendkívül hideg légtömegek elsősorban Székelyföldet és a szomszédságában levő Brassó megyét szállták meg. A Székelyföld peremén fekvő Bodzafordulón és Brassóban mínusz 33 fokig süllyedt a hőmérők higanyszála.

Csíkszeredában nyolc órakor mínusz 29, Sepsiszentgyörgyön mínusz 27, Gyergyóalfaluban mínusz 26, Kézdivásárhelyen mínusz 24, Székelyudvarhelyen mínusz 21 fokot mértek. Marosvásárhelyen mínusz 18, Kolozsváron mínusz 15 fokig süllyedt a hőmérséklet.

A rendkívüli hideg a fővárost sem kímélte, Bukarestben mínusz 20 fokot mértek. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint péntek reggelig tart a rendkívül hideg idő, szombattól jelentős felmelegedés várható.

A valaha mért legalacsonyabb romániai hőmérséklet mínusz 38,5 Celsius fok volt. Ezt 1942 január 25-én mérték a Székelyföld határán fekvő Brassó megyei Botfaluban (Bod).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.