Meteorológia

Átlagos későőszi időnk van

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható.

2014.11.22 14:54MTI
Fotó: archív

Kontinensünk északnyugati részén ciklon örvénylik, amelynek hatására ott, valamint a hozzá tartozó frontok mentén többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és szórványosan esik az eső.

Szárazföldünk középső és keleti részének időjárását ugyanakkor anticiklon alakítja. A magasnyomás permén sok a felhő, északabbra havazás, délebbre eső, zápor fordul elő. A középső tájakon napos és erősen felhős, párás, néhol ködös idő egyaránt előfordul. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.
A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északkeleti felén általában -4 és +8 fok között változik, de a Skandináv-félsziget északi területein napközben is mindössze -5, -9 fokot mérnek. Nyugat- és Dél-Európában enyhébb az idő, ott a kora délutáni órákra 11, 21 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható.

Várható időjárás az ország területére vasárnap estig:


Többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, de szombaton főként nyugaton, vasárnap pedig keleten napos területek is lesznek. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb néhol lehet szitálás. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 4 és

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.