Festői látvány

Látta, hogy hullámzott az ég?

Pénteken az időjárásunkat úgynevezett okklúziós front felhőzete és csapadéka alakította. Ennek köszönhető a szépséges (vagy ijesztő?) látvány.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2014.10.25 10:38ma.hu

Az október 24-i, pénteki okklúziós front felhőzetének alján a vertikális szélprofil és a hőmérsékleti rétegződés egyedisége miatt látványos hullámmozgások voltak megfigyelhetők.

KATT a hullámzó felhős képekért!

Közvetlenül a felhőalap alatti stabil rétegződés (magassággal növekvő hőmérséklet) és az erős áramlás együttese produkálta a hullámmozgásokat, amit a domborzati viszonyok is befolyásolhattak, gerjeszthettek - például a Budai hegyekben. Nézze meg a csodálatos felvételeket >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.