Elsa

Két áldozata is van a heves esőzésnek Toscanában

A két idős ember egy országúton haladt az autóval, amikor a víz- és sártenger elborította a járművet.

2014.10.15 08:16MTI

Egy megduzzadt patak egy gépkocsit sodort el magával benne egy idős házaspárral az olaszországi Toscanában, ahol a rossz idő miatt több települést ki kellett üríteni - jelentette kedd este az olasz polgári védelem.

Az Elsa nevű patak lépett ki a medréből a Toscana déli részén levő Maremma térségében.

A két idős ember egy országúton haladt az autóval, amikor a víz- és sártenger elborította a járművet. A helyszínre érkező tűzoltók már nem tudtak rajtuk segíteni.

Az utóbbi napokban Olaszország észak-nyugati területét sújtó esőzések kedd este elérték Toscana tartományt. A fürdőiről ismert Saturnia üdülőhelyét a közeli patakok árasztották el sárral és törmelékkel. Orbetello lakosai sms-üzenetet kaptak mobiltelefonjaikra, amelyben a polgármester arra kérte őket, hogy hagyják el a várost, vagy az épületek magasabb emeleteire húzódjanak fel a közeli vízfolyások áradása miatt.

Múlt héten, pénteken a Toscanával határos Liguriában Genova városát árasztotta el víz- és sártenger. Egy férfi életét veszítette. A város utcáinak és épületeinek takarítása még mindig folyik. A genovaiak maguk lapátolják az otthonaikat és az üzleteket elöntő sarat. A Genovába kedden érkezett politikusokat lincshangulat fogadta főleg miután kiderült, hogy évek óta több milliárd euró állt rendelkezésre az áradások megelőzését célzó beruházásokra, de az összeget a város vezetősége bürokratikus akadályok miatt nem tudta felhasználni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.