Esőzés

Elöntött pincék, letört faágak, sárfolyás - így indult a hét

Problémákat okozott az esőzés hétfőn az ország nyugati részén és a fővárosban, Budapesten a tűzoltóknak főként pincékből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, Zalában egy településen sárfolyás keletkezett a nagy mennyiségű csapadéktól.

2014.09.01 19:09MTI

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) hétfői tájékoztatása szerint Budapesten a tűzoltóknak elöntött pincékből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, illetve leszakadt faágak, kidőlt fák eltávolítását kellett megoldaniuk. A Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint több buszjáratot is eltereltek az esőzés miatt a XVI. kerületben.

A Zala megyei Gelseszigeten sárfolyást okozott a nagy mennyiségű eső, de lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség. Baranya megyében, Szigetváron a vásárcsarnokba tört be a víz, Komló Kisbattyán településrészén pedig 17 ingatlanban és az idősek otthonában nem volt áram, mert leszakadt a villamos vezeték.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint kedden folytatódik a csapadékos időjárás a Nyugat-Dunántúlon, de eső, zápor, zivatar a középső országrészben is kialakulhat, a Tiszántúlon viszont napos, száraz idő várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.