Rövid idő alatt rengeteg eső zúdult alá

Elöntött épületek - még folyik a kárfelmérés Százhalombattán

Számos százhalombattai lakóépületet és közintézményt öntött el kisebb-nagyobb mértékben a víz a szombaton a városra zúduló felhőszakadáskor, a kárfelmérés még zajlik, a helyi rendezvényközpont mélygarázsában csaknem egymilliós a becsült kár.

2014.05.05 16:36MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

Nyilas Hajnalka, a város önkormányzatának szóvivője elmondta, hogy a Pest megyei településen hatalmas mennyiségű eső esett rövid idő alatt, számos helyen keletkeztek vízátfolyások, a Csenterics utcában pedig hat elakadt személyautót és egy nyerges vontatót húztak ki a sárból a tűzoltók.

Egy időre víz alá került az óvárosi focipálya is, míg több panelházból olyan bejelentések érkeztek, hogy a negyedik emeleti lakásokba a szellőzőn át tört utat magának a lezúduló csapadék - tette hozzá.

A legkomolyabb kár valószínűleg a főtéri Barátság Kulturális Központot, valamint a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontot érte.

Az előbbi épületben két öltöző, egy tanterem és a transzformátorház ment tönkre, fél napig áram sem volt, de a kárfelmérés ott már megtörtént és a helyreállítás is folyik.

A rendezvényközpont mélygarázsában több száz négyzetméteren 20-30 centiméter magasan állt a víz, több tárolóhelyiség beázott, önkormányzati reprezentációs termékek és rendezvényeszközök mentek tönkre.

A biztosító szakembereit még várják, az önkormányzat elsődleges terepszemléje szerint a kár akár egymilliós is lehet - mondta Nyilas Hajnalka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.