Vihar

Több utcát is elöntött a víz Balatonfenyvesen

Balatonfenyvesen a viharos erejű szél és a tó magas vízszintje miatt több utca víz alá került, önkéntes tűzoltók rakják a homokzsákokat, hogy a veszélyeztetett ingatlanokat megvédjék.

2014.05.15 11:58MTI
Forrás: YouTube

Az erős északi szélben a Balaton kilépett a medréből, Balatonfenyves sétánya, strandjai, parti játszóterei víz alatt állnak.

Lombár Gábor polgármester beszámolója szerint 40-50 ingatlant már körbevett a víz, de homokzsákokkal eddig sikerült elkerülni, hogy az épületekbe is betörjön.

A településen szőkedencsi önkéntes tűzoltók töltik és pakolják a homokzsákokat. Mindemellett a település egy részén nincs áram, mert a villanyvezetékre dőlt egy fa.

A polgármester arra számít, hogy a délutánra ígért jelentős mennyiségű eső tovább ronthat a helyzeten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.