Augusztus 20.

Időjárás: Mohácsnál lesz ma a legrosszabb a helyzet

A térségben adottak a feltételek akár szupercellás zivatar kialakulásához is! De lesz ez még rosszabb...

2014.08.20 15:43ma.hu
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Radar és műholdkép a Mohácsi-sziget feletti intenzív zivatargócról. A térségben adottak a feltételek akár szupercellás zivatar kialakulásához is, melyek mozgása, áthelyeződése az egyéb csapadékgócokhoz képest délkeleti irányba térülhet el.

Ráadásul hullámzó front, nagy hőmérsékleti kontraszt (10-12 fokos) jellemzi idén az országot augusztus 20-án. Erről itt olvashat bővebben >>>

A zivatarokhoz társuló kísérőjelenségek közül leginkább felhőszakadás fordulhat elő, de néhol viharos szél is fújhat, és jég is eshet rövid ideig. A 2006-ban tapasztalt intenzitású és szervezettségű zivatarrendszer kialakulására ugyanakkor nem kell számítani!

Az ilyen bizonytalan helyzetekben tanácsoljuk, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzéseit és a riasztási térképeit, valamint a radarképet!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.