Augusztus 20.

12 fok különbség van az országban

Az idei augusztus 20-a is aggodalommal telik, lesz-e vihar és ha igen, mekkora. Hát, nincs jó hírünk...

2014.08.20 14:30ma.hu

Autóval már nehezen járhatók Buda és Pest ünnepi részei, a tömegközlekedésben is érdemes előbb tájékozódni és csak utána útnak indulni. Ráadásul hullámzó front, nagy hőmérsékleti kontraszt (10-12 fokos) jellemzi idén az országot augusztus 20-án. A Duna vonalában, a Dél-Dunántúlon és a legfrissebb villámadatok szerint Hajdú-Bihar megyében fordult elő az utóbbi 30-60 percben zivatar. Az ország déli, délkeleti felén több helyen is fejlődőben van a gomolyfelhőzet - írja a Facebook-oldalán az OMSZ.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Kora délután északon több helyen fordul elő eső, zápor. A Duna vonalában zivatar is előfordul, de máshol - főként az Alföld északi részén - is fejlődőben van a gomolyfelhőzet.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Kora délutánra 10-12 fokos különbség alakult ki az ország északnyugati és délkeleti része között.

A zivatarokhoz társuló kísérőjelenségek közül leginkább felhőszakadás fordulhat elő, de néhol viharos szél is fújhat, és jég is eshet rövid ideig. A 2006-ban tapasztalt intenzitású és szervezettségű zivatarrendszer kialakulására ugyanakkor nem kell számítani!

Az ilyen bizonytalan helyzetekben tanácsoljuk, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzéseit és a riasztási térképeit, valamint a radarképet!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.