Minden évben

Halálos hőhullám Japánban

Tizenöt halálos áldozata volt a hőhullámnak az elmúlt héten Japánban, és 8580 embert kellett kórházba szállítani. Utóbbiak közül 193-nak súlyos az állapota.

2014.07.29 08:18MTI
Fotó: YouTube/Ukraine News One

Ezek az adatok azonban csak azokat a személyeket tartalmazzák, akikhez mentőt hívtak. Negyvennégy százalékuk 65 évnél idősebb. A japán lakosság negyede 65 évnél idősebb.

A megelőző héten hárman haltak meg a hőség miatt, és 3179 emberhez hívtak mentőt. Japánban minden évben több ezer ember szenvedi meg a hőséget, amelyben a hőmérséklet gyakran meghaladja 35 Celsius fokot árnyékban.

Sok olyan idős ember van, akinek van klímaberendezése a lakásában, de húzódozik a használatától, vagy nem tudja, hogyan kell működtetni, és a hőségben kiszárad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.