Kínzó kánikula

Több ezren kerültek kórházba a hőség miatt

Háromezernél is többen kerültek kórházba Japánban az elviselhetetlen hőség miatt, hárman közülük meghaltak, ráadásul a fővárosban és környékén továbbra sem enyhült a meleg.

2014.07.23 08:13MTI

A pontos adatok szerint 3 ezer 179 ember kapott hőgutát, vagy gyengült le annyira, hogy kórházi kezelést igényelt, bő hatszázzal több, mint egy héttel korábban, amikor már szintén igen meleg volt a szigetországban. Az elmúlt időszakban kórházba szállítottak közül 61 beteg három hétnél is hosszabb kórházi ápolásra szorult. A kórházba szállítottaknak a 40 százaléka 65 éves, vagy idősebb.

A hőség Japán egyes részein, köztük Tokióban továbbra is kínozza a lakosságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.